“Knowing is not enough, we must apply. Willing is not enough, we must do.” (Johann W. von Goethe, Bruce Lee)

Reference

V zadnjih 3 letih, odkar se s svetovanjem ukvarjam malo bolj aktivno, mi je zaupalo že več kot 100 posameznikov, od tega je približno tretjina športnikov, tako rekreativnih kakor tudi profesionalnih, med njimi tudi nosilcih kolajn iz največjih tekmovanj. Nekateri so želeli ostati anonimni, mnenja drugih najdete spodaj.

Vid Vrhovnik, mladinski svetovni prvak v nordijski kombinaciji in udeleženec olimpijski iger

Z Leonom sem začel sodelovati v začetku letnošnje nove sezone in moram reči, da mi je predstavil čisto drugačen pogled na prehrano. Pred tem nisem vedel, kaj in kdaj jesti, zato nisem mogel tudi normalno trenirati in tekmovati na najvišji ravni, kar smo sedaj z načrtnim delom dosegli. Verjamem, da brez njegove pomoči ne bi prišel do novih spoznanj. Leon je vedno na voljo in ti vedno svetuje če se pri sebi pojavijo dvomi.

Anže Peharc, vrhunski plezalec v balvanskem plezanju

Z Leonom sedaj sodelujem že dobri dve leti in moram reči, da se res zadovoljen z njegovim načinom dela in dosedanjimi rezultati. Zadeve se res loti strukturirano in premišljeno.

Skozi najino sodelovanje mi je pokazal, kako gresta šport in pravilna prehrana z roko v roki. Z njegovim znanjem razčisti kakršnekoli morebitne dvome in še bolj pomembno - utemelji zakaj se je bolje tako prehranjevati. Leon ne optimizira prehrana le v športne namene, vendar poskrbi, da bo ta prehrana vplivala na tebe še po zaključeni športni karieri. Brez njegove pomoči danes ne bi bil, kjer trenutno sem.

Neja Jeršin, profesionalna balerina

Moje sodelovanje z dr. Leonom Bedračem se je začelo na podlagi osebne želje, da si kot profesionalna plesalka uredim prehrano, ki bo podpirala moje vsakodnevne napore. Ker sem v preteklosti le to vzela v svoje roke in na ne primeren način hujšala je šlo za občutljivo temo, ki je potrebovala veliko mero razumevanja. Zadnje sem našla pri Leonu. Na podlagi analize mojih prehranjevalnih navad me je usmerjal in najpomembneje UČIL. Učil me je kako pomembno je hraniti moje telo in zakaj. Katera živila mi bodo dajala energijo in pripomogla k regeneraciji mojega telesa. Temu ni sledil točno določen jedilnik, pač pa predlogi obrokov in živil katera sem lahko sama kombinirala. V mojem primeru ni šlo za iskanje idealne telesne teže, pač pa za razumevanje – zakaj ta živila, kaj lahko v njih najdem, kako delujejo na moje telo. Njegov način dela pa je danes, dve leti kasneje, razlog, da je ustrezno prehranjevanje postalo moj življenjski slog. Leon, hvala!